Media uppmärksamhet

Hej alla läsare !

Ja, det har varit lite dåligt med mitt bloggande den senaste tiden. Ska jag vara ärlig så är jag ingen vidare bloggare heller. Syftet med min blogg var och är fortfarande att vår berättelse kommer ut till så många som möjligt. Vår historia och livsöde måste  berättas och spridas , för bara då kan vi förändra och göra så att inte fler blir lika hårt drabbade.
Tyvärr så kommer det fler efter oss, och just i detta finns det människor som blir orättvist behandlade och oskyldigt anklagade utav socialtjänsten . Jo då , det finns även de som får hjälp och som blir bra behandlade också.
Nu handlar ju inte denna bloggen om det, detta är ingen solskenshistoria där det finns något gott att säga om socialen och det är utifrån våra upplevelser och erfarenheter. jag kan tyvärr inte prata för alla de som har gott att säga om denna myndighet , de får någon annan göra i en annan blogg.

Senaste tiden har det varit fullt fokus på media.
Efter att faktiskt ha fått ligga på och ringa, ringa , ringa  så nappade först TV 4 Halland.
De kom och gjorde ett väldigt bra reportage, om än lite kort men 2, 5 minuter är det de har för varje inslag.
Dagen efter ringde Expressen och Aftonbladet, vilka vi redan hade kontakatat själva, men nu var det tydligen mer intressant att göra reportage.
Det blev Aftonbladet, och även den artikeln blev bra.
Vi har varit väldigt noga med att få vara med och bestämma och tycka , då det handlar om våra barn. Det vi absolut inte ville och vi hade som krav , var att de inte smällde ut en nyhet och smaskade på med en massa detaljer mm.
Aftonbladet var väldigt förstående och var noga med att skydda Ella, de instämde till att hon inte skulle vara med på bild.

Sedan kom Hallandsposten som vi haft kontakt med i 3 månader. Det var också de bästa reportagen, då de var mer omfattande . Även de var väldigt måna om att skydda barnen, framför allt Ella. Reportern Anders Holmer var väldigt lyhörd inför vår berättelse och en mycket duktig journalist.

Tidningen Allas har varit här och gjort ett reportage som snart kommer ut.
Jag har kontaktat alla föräldra tidningar med förhoppning att få napp hos någon av de.
Radio Halland och Sveriges radio kommer ev att göra program , det sistnämnda blir ett granskningsprogram.

Kalla Fakta och Uppdrag Granskning är mejlade , men utan resultat.

Den 4 aug skrev socialtjänstens chef Sigbritt Arwidson ett debatt inlägg i Hallandsposten , som jag svarade på d. 12 aug. Ni kan läsa det på bloggen.

Socialen har som de säger försökt att "etablera en kontakt med oss" nu sedan media har belyst vårt fall.
Vi vill som sagt inte ha någon kontakt med dem , utan endast en offentlig ursäkt och ett erkännande att de har agerat felaktigt och förhastat.
Sigbritt väljer hellre att skylla i från sig och försvara sig , och fortsätta att sparka på oss som ligger , genom att skydda sina handläggare och inte lyssna på vad vi säger.
Det är tragiskt att det sitter en inkompetent chef , som fortfarande inte verkar förstå att det är agerandet vi kritiserar och inte att de har agerat. Det går inte att försvara en handläggare som agerat som X gjort, och då är det väl lättare att inte verka förstå vad det handlar om. Om inte chefen har större kompetens än så , hur ska då hennes undersåtar kunna ha det .

Vi kommer att fortsätta tills vi får en förändring, om än bara en liten sådan.
Vi sa det från början då de tog våra barn, de vet inte vilka de har att göra med, vi kommer inte att vara bekväma.

I och med att vår historia kom ut i media , har vi fått kontakt med många familjer som även de har blivit oskyldigt anklagade och illa behandlade av socialen.
Den första att höra av sig var Eva fostermamman från Marks kommun ärendet och som varit med i Uppdrag granskning 3 gånger.
En mycket trevlig kvinna med ett enormt engagemang och stort hjärta , läs hennes blogg.


http://fostermamman.blogspot.com/2009_11_01_archive.html


Vi kommer att gemesamt hjälpa varandra och andra , för att få igenom en förändring.
Vi har kontaktat barn/äldre minister Maria Larsson via mejl , Eva har även träffat henne i TV 4 studion.

Maria Larsson har tagit del av Evas alla punkter som hon vill få igenom en förändring i lagen om, och har även fått svar.
Jag har mejlat Maria Larsson nyligen och informerat henne om vår historia.

http://svtdebatt.se/2011/07/handlaggarna-som-tog-ifran-mig-barnen-ska-inte-fa-ga-ostraffade/
Läs Evas debatt inlägg.

Samtidigt som detta är oerhört viktigt att jobba för, så har jag en familj som måste ha fullt engagemang och uppmärksamhet. Så är det även sorgligt att vi ska behöva kämpa mot detta fortfarande. Just nu känns det som om att det kommer att bli en livslång kamp .
Bara för att allt är frid och fröjd med våra barn , så tar det inte slut ändå.
Många tänker kanske att vi ska ge upp, vara nöjda nu.
Oh, ja vi är otroligt nöjda, överlyckliga och tacksamma för att vår historia slutade lyckligt , vi fick hem våra barn. Det vi gör nu är oerhört viktigt för våra barns framtid, vi gör det för dem så att de en dag förstår att deras föräldrar verkligen kämpade för dem, för rättvisa och upprättelse.
Allas historier är inte lika lyckliga, de är även för dem vi kämpar, för alla barn där ute som har rätt att växa upp hos de föräldrar som älskar dem , som blivit av med sina barn på påhittade historier och spekulationer.
Jo, vi vet att de finns , vare sig vissa av er inte tror mig, så VET jag att att de finns .
Jag har med egna öron fått ta del av fruktansvärda tragiska historier , där socialen rent av har stulit barn från föräldrar, barn som nu sitter i jourhem/fosterhem utan någon grund , och som saknar sina föräldrar.

I Evas fall är det tvärtom, men där är det hon och hennes man som är de barnens "föräldrar ", då barnen växt upp hos dem.

Vi kommer att fortsätta kämpa för ett bättre samhälle , även en liten förändring kan göra skillnad.

Kram på er alla, snart fortsätter vår historia i ett nytt inlägg.

MalinKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0