Aftonbladets artikel 8 juli 2011 Socialtjänsten tog deras barn

http://www.aftonbladet.se/nyhe​ ter/article13293813.ab
I dag är vi med i Aftonbladet , köp den eller titta på nätet.
Som ni säkert har förstått , så är jag ingen höjdare på det här med att länka.
Fungerar inte denna länk, så vet ni förmodligen ändå hur ni skall gå till väga :-)

På återseende,

kramar Olsson /Almqvist

Kommentarer
Postat av: Josefine

Såg precis reportaget. Härligt att folk lyssnar på er. Ni kan aldrig få tillbaka veckorna utan era barn men kanske ni kan få lite upprättelse och även att detta inte ska hända någon annan. Sänder många styrkekramar till er alla! Josefine Eriksson

2011-07-08 @ 09:04:28
Postat av: Hannele - mamma till 2 prinsar

Hej!

Jag läste eran historia på aftonbladet och gud vad arg jag blir! Jag hoppas att ni kan nåla dit tanten för ha gjort fel i sin tjänst!Och jag önskar er all lycka till! Och hoppas att ni får nu vara en lycklig familj utan att någon ska komma och anklaga er för onödiga saker av misstag :)Kram!

2011-07-08 @ 10:13:05
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: Eva

Det fins fler sådanna fall där dåliga utrednignar drabbar barn http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13059430.ab

2011-07-08 @ 10:51:59
Postat av: Camilla

Hej!

Jag har läst din blogg sedan jag fick veta om denna händelse vilket gör mig mycket upprörd.

Har även läst på Aftonbladet om er och jag tycker att det är jättebra att ni har gjort en polisanmälan, så här får det bara inte gå till.

Jag hoppas verkligen att den socialarbetaren får sparken med en gång så att hon inte förstör flera människors liv som hon har gjort med ert.

Jag önskar av hela mitt hjärta att ni får ett härligt liv tillsammans med era barn trots alla tråkigheter som ni har drabbats av.

Kram

2011-07-08 @ 11:02:55
Postat av: Kristina

Trevligt att få ett ansikte eller två till dem som skriver :) Jag har skrivit innan, men skriver igen. Jag lider verkligen med er familj för den prövning ni fått genomlida, hoppas ni och barnen repar er och att ni får känna er som en trygg familj igen.Jag hoppas också att ni får någon form av stöd nu från socialchefen...

2011-07-08 @ 11:22:18
URL: http://kristinajensen.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är så glad att rättvisan segrat och att ni fått tillbaka era barn!

2011-07-08 @ 11:33:09
Postat av: Mamma82

Sitter på jobbet nu och läser Aftonbladet, så ser jag artikeln om er. Undrade härrom dagen när media skulle uppmärksamma det som hänt. Hoppas verkligen ni får upprättelse, det som gjorts o sagts kan ju inte tas tillbaka, men soc.tanten måste ju stå till svars för det hon gjort. Jag tycker d är så fruktansvärt d ni har gått igenom o måste ta pauser på flera dagar mellan jag läser dina inlägg. Som mamma till en dotter på 2,5år är detta så skrämmande att jag nu börjat bli orolig varje gång hon får ett blåmärke (som barn ju får rätt ofta när de ramlar o klättrar o har sig). Man tycker att en soc.sek borde ha så pass yrkes erfarenhet att de kan se på iaf er äldre dotters beteende att hon inte är ett förtryckt misshandlat barn. Jag som själv jobbar inom vården kan ju läsa av vissa beteenden. Jag håller tummar o tår för att ni i framtiden ska komma över detta helt o kunna lämna det bakom er, o att ni nu får den hjälp ni behöver, o även i framtiden om d behövs!

2011-07-08 @ 14:25:18
URL: http://mamma82.devote.se
Postat av: Mia

Det ni har varit utsatt för är fruktansvärt och det bör verkligen grundligt undersökas och gå till botten med så det inte händer någon annan familj! Läste om er på Aftonbladet.se - fint att få se er på bild! Att se er gör det ännu mer obegripligt att man kunde få så galet för sig som Socialtjänsten fick... :-S

2011-07-08 @ 16:28:34
Postat av: IVF-karusell

Har också läst er blogg sedan tidigare, bra att det uppmärksammas i media. De borde intervjua läkaren som gjorde bedömningen att barnen blivit skakade. Så att läkaren kan få bli ställd mot väggen. Det är läskigt hur något sådant här kan få hända, jävligt skrämmande. Skönt att ni har era barn hos er igen, tror inte många ens kan snudda vid hur det verkligen är att gå igenom det helvete ni har gjort.

kram!

2011-07-09 @ 01:04:25
URL: http://www.ivf-karusell.blogspot.com
Postat av: ror

Blev väldigt upprörd när jag läste reportaget i Aftonbladet, för djävligt, men inget att förvånas över, tyvärr är ni inte enda fallet i detta landet som råkat ut för dessa övergrepp. Fallet borde överlämnas till Europadomstolen. Någon här skriver att hon hoppas att ni får stöd av socialchefen, men räkna tyvärr inte med det, det är socialcheferna som ger order till socialsekreterarna vilka beslut som ska fattas, socialsekreterarna fattar inte sådana här beslut självständigt. Nej utan socialchefen ska också polisanmälas så klart. Detta bör också anmälas till JO. Tycker ni ska anlita en advokat tveklöst. Kom ihåg en sak, gå aldrig in i ett enskilt samtal med någon på en socialförvaltning i fortsättningen, utan ha en advokat med er, banda samtalen, lägg upp en bandspelare på bordet, finns att köpa för några hundra kronor, gör man detta, då vågar de inte säga saker som de annars gör till utsatta människor instängda på deras kontor. Som sagt, alltid en advokat närvarande när ni har med denna myndighet att göra. Skriv också en fullmakt till advokaten, att all post mellan socialkontoret och er får skickas till advokatbyrån, så att ni bli avlastade helt och hållet och kan ägna er åt era barn.

Ni bör dessutom begära ett mycket stort skadestånd för psykiskt lidande, gentemot era barn som fått lida och gentemot er själva. Stå på er.

Kontakta också gärna Janne Josefsson på Uppdrag granskning, det är ju inte första gången han gör granskning av denna myndighet. Det man förvånas över att hur den nuvarande regeringen kan ge socialen mandat att sitta och göra rena övergrepp mot enskilda människor i detta landet, det är som om de agerar som självständiga domstolar. Tack och lov att vi har media som avslöjar sådana här rättsövergrepp från statliga myndigheter.

2011-07-09 @ 11:22:55
Postat av: Marianne

Läste AB nyss och blev ursinnig av det som hänt er.Naturligtvis kan ingenting uppväga vad ni har gått igenom men jag hoppas innerligt att får upprättelse och att era barn inte tagit skada utan mår bra.För många år sedan blev jag ifrågasatt när min dotter fått sår på kroppen av sädesloppor...Lyckligvis rann det ut i sanden men INGENTING tycks ha förändrats sen dess.

Varmaste kramen från en "mormor till många"

2011-07-10 @ 08:38:10
Postat av: Mamman

låt förlag printa dina texter i bok!

Låt andra få stöd genom era erfarenheter -

Pengar kan aldrig ta bort det vansinne nu utsatts för - men ni kan behöva dem för advokatkostnaderna - eller bra stöd eller vård - eller vad vet jag - något som låtter er le!

Samla leenden - många många -

Jag är så ledsen för er skull!

Vi vet vad ni går igenom - och vill stötta om vi kan - från det vi lärt -se i era försäkringspapper - över familj och barn - låt skadestånden ge er nya fina minnen framöver!

Låt försäkringsbolagen utreda - anmäl lex Maria -

bemötande - etc - jag delger gärna olika vägar för att få skadestånd -Mamman

2011-07-10 @ 16:18:34
Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

fy vad hemskt!! sånt ska inte få hända! jag hade blivit tokig

2011-07-10 @ 19:24:19
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Caroline

Nu har jag läst hela er blogg och jag blir, som så många andra, helt bedrövad över vad som hänt!!! Hur du beskriver att det för dom bara är ännu en dag på jobbet, men för er hänger liv o lem... Det är fan beklagligt!! Jag önskar verkligen att ni får upprättelse och får en ärlig ursäkt från socialkontoret i halmstad.. Jag kommer också tipsa vidare om bloggen, starkt av er att dela med er! Kramar

2011-07-11 @ 22:11:33
Postat av: Christina

Läste idag i HN om er. Har tänkt mycket på er under dagen. Helt otroligt, fattar inte att det kan hända, vilken mardröm ni har varit i.Många kramar2011-07-19 @ 21:22:24
URL: http://www.mollymera.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Detta chockar mig . Jag är inte mer än 16 år men jag är vuxen nog att förstå att det dom utsatt er för är fel fel och fel.Och det ni gått/går igenom är hemskt. Jag är ju dock inte mamma men jag kan ju självklart förstå hur det känns när något så värdefullt lämnar en. Jag har blivit tvångsflyttad från min mamma då Socialen tyckte att min mamma inte var bra för mig, när dom inte hade en aning om vad som pågick. När jag läste detta föll många tårar och jag beundrar dig som står kvar på benen! Klart att det tär på en, man brister och ser inget ljus i allt detta. Men livet är värt att ta vara på och det är värt att kämpa för! Jag tycker verkligen det är starkt gjort av er att komma ut med detta. Det är ett stort steg mitt upp i allt. Mina tankar har ägnats åt er dessa timmar och ni inspirerar mig och ni gör andra människor så mycket gott med att dela med er av eran historia! Jag önskar er all lycka i livet och hoppas att det en dag kan kännas som vanligt igen , efter all denna tragedi! Kram från Rebecca.

P.s Jag skrev ett inlägg på min blogg om detta och tipsade om att folk ska läsa detta!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0