Utländska experter och svenska läkareVad jag och Jörgen vill och kommer  att strida och kämpa för är att det måste till en förändring och attityd i den svenska läkarkåren, då det gäller denna typ av skador som kan drabba nyfödda barn. I Sverige i dag har vi fått erfara att man har en ganska trångsynt syn på SBS, ja det kanske kan tyckas låta hemskt när jag säger så, men det är ju enligt vår åsikt, eftersom det nu är vi som blivit drabbade och oskyldigt anklagade. Enligt utländska experter , de experter som vi vände oss till så finns det andra förklaringar till barnens sjukdomsbild. Vi tycker att det är hemskt att Socialtjänsten inte en enda gång tagit deras utlåtande på allvar, att inte ta i beaktning att det faktiskt finns andra förklaringar till Alvas "skador". Jag säger Alva nu , eftersom det inte har kunnat påvisas att Olle hade några skador, men hela tiden har X bara pratat om tvillingarnas skador . Jag vet inte riktigt hur X i dag ska kunna försvara sitt agerande då man med en sådan inlevelse och fantasi  har beskrivit ett händelseförlopp som aldrig har existerat , för som hon sa så har det hela tiden varit tvillingarnas "skador"och utlåtande som " ni har skakat era tvillingar/barn , Malin och Jörgen , så dom har fått hjärnskador /allvarliga hjärnskador . Ja jag kan den frasen utan och innan eftersom vi fick höra den om och om igen.
Våra expertvittne är bland de främsta i världen på just alternativa orsaker till SBS, och har forskat i många år just om detta. Det är just i både England och USA som den ledande forskningen kommer i från i detta ämne.
Svenska läkare som anser sig ha mest erfarenhet och kunnighet har inte ens sett hälften av alla fall som just utländska experter har , och där då dessutom den ledande forskningen bedrivs. Det är skrämmande att man då hellre fäller än friar då man inte har alla nya rön på bordet. Detta är vad vi anser och vi vill ha igång en debatt gällande SBS, för så här får det inte vara och se ut i Sverige 2011. Läkarna måste  ta till sig allt det nya som har hänt de senaste 30 åren. Som barnfamilj ska man inte behöva bli drabbade som vi , och bli oskyldigt anklagde pga läkarnas okunnighet och ovilja till att lära sig något nytt.
Jörgen kommer även här att göra ett inlägg som handlar om vårt expertvittne neuropatolog Waney Squire som arbetar på John Radcliff hospital i Oxford England. Hon har en enorm erfarenhet och kunskap inom detta område efter mer än 15 års forskning om SBS och nyfödda barns hjärnor, som man egentligen vet väldigt lite om. Det är först de senaste tio åren som man har börjat förstå lite mer om utvecklingen av nyfödda barns hjärnor och detta gör att SBS börjat ifrågasättas än mer. Vi kan inte låta bli att undra hur många barnfamiljer som blivit oskyldigt anklagade och dömda , pga. av gammal fakta och teorier.
Man kan ifrågasätta vem som vet och har sett mest , en neuropatolg som har sett tusentals hjärnor eller en radiolog som utvärderar röntgenbilder ....Radiologen som först utvärderade Alvas bilder sa att det handlade om ett klart fall av icke accidentellt trauma , medans övrig läkarexpertis ,och det var några stycken, menade att det kunde finnas andra orsaker. Rättsläkaren ansåg att fallet från bilbarnstolen kunde ha orsakat skadorna  på Alva . På Olle kunde han inte ens fastställa en blödning, utan vätskeansamlingen kunde ha uppstått av annan orsak.
Vi tycker att det är väldigt sorgligt att socialtjänsten i princip enbart går på den förste radiolgens uttalanden och är det då konstigt att vi anser att socialtjänsten åter igen inte varit objektiva,och velat ta till sig andra förklaringar och andra utlåtanden där läkare och experter har andra förklaringar till Alvas "skador". Nej , då väljer socialen att gå på vad endast EN radiolog anser. Vi kan inte låta bli att tycka att det känns och verkar som om socialtjänsten och X har velat få oss fällda och bli av med våra barn pga , prestige.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag blir mörkrädd! Känner ångest och panik hur i all världen orkade ni??!

2011-05-28 @ 21:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0