Socialnämnden får kritik

Så kom då Socialstyrelsens beslut.

Vår handläggare ringde i onsdags morse , och meddelade oss att granskningen var klar och borde komma med posten samma dag. Jag frågade vad deras uslag blev , och fick till svar att de hittat brister då det gällde dokumentation, vårdplan då det gällde Ella samt umgängesplan. De kritiserade även hur socialen skött ärendet då Ella skulle läkarundersökas då de inte hade inhämtat vårt samtycke till detta.
Brister i dokumentation så som att enhetschefen inte hade dokumenterat att vi hade ett möte med honom, och då vi slagit larm om att Ella inte mådde bra,och att hennes önskan var att få komma hem.
Det fanns brister då det gällde umgängesplaneringen och en vårdplan för Ella saknades helt.

Socialstyrelsen kritiserade också personalens bemötande och agerande gentemot oss.

Citerar:

"Socialstyrelsen anser att klagomål angående bemötande måste tas på största allvar och att nämnden måste försöka ta reda på anledningen till att de upplevt kontakten och sammarbetet som kränkande och negativt"

Däremot ansåg Socialstyrelsen att nämnden inte gjort fel som tvångsomhändertagit barnen.
Jag i fråga satte det för vår handläggare på Socialstyrelsen och hon tyckte att i efterhand och med facit i hand att det var fel att omhänderta barnen , men det var inte fel att omhänderta dem då det begav sig.

Detta var väl ungefär det vi hade förväntat oss, kanske ändå att de hade kunnat gå in och nämt något ändå, kanske satt det på pränt i beslutet just det som handläggaren sa, att "i efterhand var det fel att omhänderta."

Vi fick även beslutet från sjukvårdsgranskningen, och det enda de har granskat är om sjukvården gjort rätt eller fel som anmält oss.
Helt meningslös granskning då det naturligtvis inte går att att påstå att läkaren som anmälde gjorde fel, då han har anmälningsplikt.
Det vi tycker är märkligt är att de inte nämner något om hur vården har ignorerat oss, ställt fel diagnoser, skickat hem en liten patient med livshotande skador , och därmed orsakat Alva lidande, utsatt henne för fara, samt varit en bidragande orsak till att vi hamnade i denna fruktansvärda situation. Mycket märkligt ......

Vi anser nu att socialnämnden är tvugna att be oss om ursäkt, inte för att de gjort ett omhändertagande utan för att bemötandet och agerandet varit illa. Nu finns det ett beslut av en gransknng och nu står det på pränt.

Vi kommer kräva att de ger oss en offentlig ursäkt då det gäller bemötande, och inte som Mikaela Waltersson säger " Om det är så vi har upplevt det" För det är ingen ursäkt, det är en fråga och inte ett erkännande att bemötandet varit dåligt.

De måste visa ödmjukhet, respekt, och sunt förnuft nu, för de har ju framkommit att det finns brister och att bemötandet varit dåligt och då får Halmstad kommun be om ursäkt för det, föräkra att det inte kommer upprepas men vad som viktigast är att dessa handläggare får gå med omedelbar verkan !

Hur ska man försvara det, hur kan det få sitta kvar handläggare som misskött sig och fått kritik för sitt bemötande och agerande ? Ska fler människor råka illa ut av dessa handläggare ?

Det är bemötandet som har kritiserats och då är det de som har bemött som måste gå.

Övrig granskning då det gällde hela verksamheten fick massiv och svidande kritik.
Där gällde det brister i utredningar, långa väntetider på beslut, bla fanns det 60 ärenden i somras som blev liggandes och familjer fick vänta på beslut. Det längsta en familj fick vänta var 11 månader.
Där fanns det även familjer som var anmälda utan fog som fick gå och vänta på beslut om hur deras liv och framtid skulle se ut.

Jag länkar till nyhetsinslaget på TV4 Halland i morgon
Ska även be om en pdf fil av HP i morgon om dagens artikel om oss.
Det går inte att länka från Hallandsposten.

I nyhetsinslaget som visades i kväll , säger Mikaela Waltersson att de inte tänker be oss om ursäkt.
Socialstyrelsen har inte kritiserat själva omhändertagandet och då kan hon inte heller be om ursäkt för det.

Men som jag skriver ovan, så är det just själva bemötandet som vi kräver att de ska be oss om ursäkt för.

Vi har fått ett förslag på en tid och dag för ett möte med Mikaela Waltersson för att diskutera bla detta.

Vi ses snart igen ...Kommentarer
Postat av: Anonym

Bemötandet, men också att en diagnos över huvudtaget kan ställas på det sättet... hur många barn har fått felaktiga skakvåldsdiagnoser?2012-02-11 @ 15:08:11
Postat av: Kerstin

"Däremot ansåg Socialstyrelsen att nämnden inte gjort fel som tvångsomhändertagit barnen.

Jag i fråga satte det för vår handläggare på Socialstyrelsen och hon tyckte att i efterhand och med facit i hand att det var fel att omhänderta barnen , men det var inte fel att omhänderta dem då det begav sig".Kommentarer utöver detta borde vara överflödiga, eller?

2012-02-16 @ 13:30:14
Postat av: Malin Almqvist

Ja,det var citerat från mig Kerstin, men vad menar du med "kommentarer utöver detta borde vara överflödiga"?

Vi vet inte hur många som fått felaktiga skakvåldsdiagnoser, men vi vet att det finns det som fått det.Vi håller på att undersöka detta , och vi har kontaktat olika journalister för att granska det hela. Tack för att ni läser bloggen ! Mvh Malin

2012-02-17 @ 12:48:32
URL: http://treunderverk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0